Vyzkoušejte zdravější variantu muffinu se lněným semínkem bez vajec a upečte si je se svými dětmi. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
Těsto
160g celozrnné mouky
160g hladké mouky
60 g lněného semínka
150g přírodního cukru nebo rýžového sirupu
100 g másla
600 ml vody
1 prášek do pečiva bez fosfátů
špetka soli
Zdobení
Ovoce na zdobení ( čerstvé nebo kompotované)
Čokoládová nebo pudinková poleva
Postup
Dáme vařit vodu s lněným semínkem. Vaříme na mírném ohni za občasného míchání 3 minuty. Po odstavení přelijeme do misky a šleháme s cukrem 5 minut do zhoustnutí. Přidáme máslo, šleháme do rozpuštění. Potom postupně zašleháváme mouku, promíchanou s přesátým práškem do pečiva.
Těstem plníme formičky na muffiny. Doprostřed můžeme dát ovoce.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 st. C asi 16 minut.
Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou nebo přelijeme pudingem , který jsme uvařili v kompotové šťávě.
Povrch můžeme posypat kokosem nebo semínkama.
Přejeme dobrou chuť
Lenka s dětmi